• Uitstekende kwaliteit
  • Voordelig
  • Eigen productie
  • Persoonlijk

Aanlevering bestanden

Opmaak

We zijn niet alleen een drukkerij en we weten als geen ander dat de opmaak en vormgeving van het drukwerk ook bepalend zijn voor de uiteindelijke kwaliteit.

U kunt natuurlijk altijd uw reeds opgemaakte certified PDF documenten aanleveren zodat deze gebruiken voor het drukken. Mocht dat niet hebben hebben wij twee verschillende oplossingen.

  • We kunnen u online een handige opmaak tool aanbieden, die met behoud van uw huisstijl, u en uw medewerkers in de gelegenheid brengt zelf uw vormgeving te doen van al uw drukwerk items.
  • Wij beschikken ook over hoogwaardig gekwalificeerde vakmensen. Dit zowel technisch als creatief. Wij kunnen in onze DTP en in onze PrePress elke gewenste ondersteuning geven.U kunt op de website aangeven dat u wilt worden terug gebeld of door een mail te sturen met uw vraag. We kunnen dan de wensen met u bespreken.

Aanleveren bestanden

Als je bestanden aanleverd kan dit als AI (snijtekens), EPS (snijtekens), PDF, PSD (1 laag), JPG, TIF (snijtekens), Divers ( in overleg ). Wij maken er dan een certified PDF van. Uw bestand moet dan voldoen aan de minimale richtlijnen.
We wijzen je erop dat alle bestanden met ingesloten lettertypes of met alle tekst in outlines/ contouren moeten worden aangeleverd. Indien je PSD bestanden wil aanleveren verzoeken wij je dit per mail aan ons te sturen. Door het gebruik van lagen in een PSD bestand kan dit niet via ons uploadsysteem.

Bij het aanleveren van een bestand gaan onze voorkeur echter uit naar een (certified) PDF. Indien je afbeeldingen gebruikt, raden wij een resolutie aan van (minimaal) 300dpi voor regulier drukwerk.

Transparanties en overdruk

Transparanties en overdruk kunnen problemen veroorzaken. Om die redenen dienen transparanties te worden afgevlakt. Wij attenderen je erop dat tekst en/of beeld niet op overdruk moet staan. Als dit wel het geval is, bestaat er het risico dat de betreffende tekst en/of het beeld in het drukprocédé slecht tot niet zichtbaar zijn. Witte teksten of vlakken e.d. die op overdruk staan zullen in zijn geheel wegvallen. (let op: het aanleveren van bestanden met transparanties en/of overdruk is geheel op eigen risico.)

In Indesign en Illustrator kun je overdruk rechtstreeks verwijderen in het pallet ‘kenmerken’. Transparaties kun je in Illustrator direct afvlakken via menu ‘object’. In Indesign maakt je een profiel aan onder het menu ‘bewerken > voorinstellingen transparanties afvlakken’. Je kiest daar de regelen (hoge resolutie) en klikt op ‘nieuw’ en geeft je bestand een naam. Zet dan de eerste schuif van 100% naar 75%. Het overige mag blijven staan en vink vervolgens in het onderste vakje complexe regio’s bijknippen’ aan. Bevestig met ‘ok’. Vervolgens exporteer je het bestand naar PDF en kies je in het PDF-menu bovenaan bij de preset PDF/X-1a:2001 en bij de menu’s aan de linkerzijde bij advanced voor de nieuw aangemaakte afvlakker. Let op dat PMS en transparanties niet samen gaan via deze methode. De PMS dient dan al omgezet te zijn naar CMYK in je bronbestand.

Lijnen

Indien je gebruik maakt van lijnen en strepen mogen deze niet dunner zijn dan 0,25 punts. Negatieve lijnen moeten tenminste een dikte van 0,5 punts hebben.

Kleuren

Full color
Full color (4/0 – 4/4) bestanden moeten altijd worden opgemaakt in CMYK.
PMS kleuren moeten altijd als PMS kleur worden opgemaakt. Let wel, als er FC en PMS door elkaar wordt gebruikt brengt dit extra kosten met zich mee. Dit nog los van de bruikbaarheid. Als het dus echt is gewenst de PMS kleuren ook omzetten naar PMS. PMS kleuren zijn wel exacter, dus bij huisstijl- en / of handels drukwerk voorkomt het onnodige afwijkingen.
De maximale kleurdekking bij full color drukwerk is ongeveer 280%. Wanneer je bijvoorbeeld zwart in full color opmaakt, let dan op dat zwart ook echt 100% zwart is en geen 100% cyaan, 100% magenta, 100% yellow en 100% black. Als zwart echt diep zwart moet zijn, voeg je 10% toe bij C, M en Y, dus dan krijg je: 10%C +10%M + 10%Y +100%K. Maar nooit voor zwarte teksten. Een mix van 400% (dus hoger dan 280%) kan vlekken en andere storende factoren in je drukwerk veroorzaken. Aanbevolen wordt om niet meer dan 280% kleurdekking te geven bij CMYK. %C + %M + %Y + %K

PMS kleuren
We adviseren om huisstijl- en / of handels drukwerk in een-, twee- of driekleuring drukwerk in PMS (Solid colors) kleuren te drukken. Hierdoor krijg ook veel minder kleurafwijking in de onderlinge producten. Deze kleurcodes moet je meegeven in je document.
Wanneer er een “doorschijnende” kleur wordt toegepast, ofwel een bepaald percentage van de kleur, is het van belang te weten dat circa 10% de minimale doorschijnendheidfactor (opacity) is om garant te kunnen staan voor de drukkwaliteit. Wanneer je een tint van de kleur toegepast, ofwel een bepaald percentage van de kleur, is het van belang te weten dat circa 10% de minimale waarde is.

Formaten en snijmarge

Bestand voor drukwerk
Bestanden voor drukwerk dienen te worden aangeleverd in de juiste formaten. Houd hierbij rekening met 3 mm snijmarge/afloop aan alle zijden. We adviseren je binnen je ontwerp altijd minimaal 3 mm binnen het netto formaat werkt zodat belangrijke teksten en/of afbeeldingen niet kunnen komen te vervallen.
Mocht u nog meer informatie willen. Bel gerust naar onze klantenservice: (053 – 480 18 35), klik op de bel me terug button of mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Contact

053 - 432 91 32053 - 432 91 32

vandedrukkerij.nl
p/a Hexelerbos 5
7543 GS Enschede
info@vandedrukkerij.nl

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief